Monday, December 20

there is nothing easier than cooking on the grill

Kalau winter mesti lapar dan kalau lapar tu mesti winter, memang tak boleh lari dari kenyataan. lari dari makanan lagila tak boleh. Lepastu boleh pulak buat buat tanya kenapa tak berapa nak kurus. Bukan tanak diet tapi penimbang takde. Takpelah redha je dulu lepas habis winter baru pegi beli penimbang


Sekarang boleh pegi masuk dapur dulu..



ingredients:
*honey
*lemon juice
*pinch of salt
*herbs mix (my magic ingredient lol)



tengok kat facebook kak su kate sedap terus beli
kalau tak dapat nak pegi beli kat turki macam kak su,
boleh dapatkan kat kedai turki dengan harga 1euro satu paket
memang magic rempah ni, tak rugi beli dan rugi kalau tak beli




macam tak sesuai je kalau nak cakap experimenting padahal guna rempah ready made macam ni selalunya mesti sedap, tak kesah la tangan bedung ke tak inshaAllah jadi
 kalau sang suami insists nak masak pun tak perlu dah risau sebab takkan belapar


now let the grill do its job!






after 15-20 mins..




we both really loved this chicken
*Monday supper*


In Berlin, we've been having so much snow that I ended up either cooking or eating most of the time :)




3 comments:

anon suria said...

adeh...bestnyer! nampak sungguh melazatkan! nanti akak share resepi terung daging repah BBQ turkey...dalam 2 minggu..5 kali dah akak masak style gitu. hu hu..makan makan makan. n akak masih hutang satu resepi..mee ladna. alamak!..teringin lah pulak...[penimbang akak telah disorokkan bawah meja supaya tidak rasa bersalah apabila makan...kah kah kah].

Emy Ahmad said...

itula kak su, kat sini banyak kedai turki jadi saya pun cuba cari rempah bbq yang akak cakap sedap tu. Jumpa terus beli sebab bau rempah tu je pun dah sedap..

akak cepat share resepi terung tu, tak sabar nak try..

p/S:boleh tak kalau teringin nak makan kek coklat akak yang sedap tu..terus rasa lapar T_____T

mansur said...

musim sejuk waktu memanjakan perut dan ruang-ruangnya.. :D